Golvbeläggning

Golvbeläggning för olika behov

Vi utför många olika typer av golvbeläggningar. Främst golvbeläggning inom betong, microcement, epoxi och polyuretan. Med golvbeläggning menas vilken typ av ytskikt golvet ska ha och olika golvbeläggningar har sina egna för- och nackdelar. Vi ser alltid till helheten och väger in vad det är för verksamhet, det befintliga golvet, underhållsarbetet och miljö innan vi ger ett förslag på en passande golvbeläggning för just er.

Golvbeläggningar

 • Betong
 • Microcement
 • Epoxi
 • Polyuretan

Golvbeläggning i industri och verkstad

Golvbeläggning inom industri och verkstad är arbeten vi utför dagligen. Här är det extremt viktigt med rätt golv på rätt plats. Detta bland annat då mycket olja, syra och andra frätande ämnen tar hårt på exempelvis ett betonggolv. Det innebär att en golvbeläggning med exempelvis epoxi eller polyuretan blir nödvändig, i alla fall på delar av området. Där golvet ska tåla väldigt mycket påfrestningar finns även Huskvarna Superfloor som ett riktigt bra alternativ. Det rekommenderar vi ofta, för ska det vara en plats där golvet ska tåla mycket påfrestningar så ska det också göra det.

Om golvet inte behöver utstå ovanligt mycket påfrestningar och slitage med särskilda ämnen är ofta ett slipat betonggolv det bästa. Betonggolvet finns näst intill alltid där som grund vilket sätter det som utgångspunkt både rent ekonomiskt men också ut ett hållbarhetsperspektiv. Många gånger blir slutsatsen att en kombination av slipat betonggolv som är förstärkt med epoxi på vissa områden är det bästa.

Golvbeläggning i restaurang och kök

Inom restaurang och främst restaurangkök är golvbeläggning som epoxigolv eller polyuretan väldigt vanligt. Ren betong är svårare att hålla tillräckligt rent och ökar även halkrisken. I ett restaurangkök där det är mycket olika vätskor i omlopp har det en extremt betydande roll att inte golvet blir för halt.

Här rekommenderar vi en golvbeläggning med en viss strävhet som minskar halkrisken och därmed ökar personalsäkerheten. Vi ser även till att använda en golvbeläggning som gör att golvet blir så fogfritt som möjligt. I ett restaurangkök blir det både viktigt och nödvändigt för att minska ansamladet av smuts och för att göra den viktiga renhållningen möjlig.

Golvbeläggning med epoxi eller polyuretan?

Epoxi och polyuretan är på många sätt ganska lika som material. I de flesta verksamheter går det att använda vilket som, men i vissa kan det ena materialet ha en del fördelar gentemot det andra.

Epoxigolv är ett både lättstädat och hygieniskt golv. Det är också ett material som är väldigt tåligt och slitstarkt. Epoxi lämpar sig i många olika verksamheter, som produktionslokaler, verkstäder och restaurangkök.

Polyuretangolv är ett slitstarkt och flexibelt material som står emot mycket. Lämpligt där det är mycket krafter och dunsar mot golvet, som i en verkstad eller i parkeringshus. Står emot hårda slag bättre än många andra material på grund av flexibiliteten i materialet. Vi ger alltid förslag på den bästa golvbeläggningen utifrån era förutsättningar.

Välj rätt golvbeläggning från början

Se till att verkligen välja rätt golvbeläggning för din verksamhet eller ditt hem. Det är så klart en stor skillnad på att göra valen av golvbeläggning vid övertagande av en befintlig fastighet eller om det är en ny som ska byggas. Ett nybygge öppnar upp för att göra det absolut bästa valet innan, utan att behöva tänka på det befintliga golvet. Det är viktigt att oavsett fundera på vilken typ av slitage, vilken rengöring som krävs och vilket annat underhåll av golvet som kommer behövas innan du väljer golvbeläggning. Genom att göra rätt val från början minskar du kostnader som ett felval kan innebära, då fel golv kan innebära att du behöver reparera golvet mycket tidigare än nödvändigt.

Vi vet hur viktigt golvet är och hur kostsamt det kan bli att välja fel. Oavsett vilken typ av golvbeläggning det handlar om så kontakta oss för att diskutera mer och få offert.

  *Namn

  *E-post

  Mobil

  Meddelande

  Copyright ­© 2024 AJ Floor Solutions | Logga in | Design & Programmering iByrån