HTC Superfloor

Polerade betonggolv med fyra olika slipningsgrader

Polerade betonggolv/HTC Superfloor

HTC Superfloor™ är en behandlingsmetod för betonggolv som innebär att vi maskinslipar och polerar betongen i flera steg. När vi slipar bort det översta lagret betong, exponeras den underliggande ballasten, d.v.s. stenen i betongen. Resultatet blir ett tåligt och lättskött golv. Genom att variera slipdjup och poleringsgrad kan golvet få önskade egenskaper – matt, blankt eller halvblankt och med olika grad av ballasten synlig.

HTC Superfloor™ är också en ekonomisk och miljövänlig golvlösning. Systemet använder upp till 30 gånger mindre energi än traditionella golvlösningar, har i princip obegränsad livslängd och låg underhållskostnad – HTC Superfloor kommer att vara en klok investering ur många aspekter! Den blanka ytan gör dessutom polerade betonggolv enkla att hålla rena – allt du behöver göra är att dammsuga eller våtmoppa.

Letar du efter någon som är certifierad att arbeta med HTC Superfloor™ i Göteborg?
Vi har jobbat med polerade betonggolv i många år. Ett av våra största projekt hittar du på Åby Arena, där golvet i hallen är ett HTC Superfloor Platinum.

Välkommen att höra av dig!

Användningsområden

 • Industri
 • Butik
 • Skola
 • Sjukhus
 • Kontor
 • Garage
 • Hemmiljö

HTC Superfloor - 4 olika ytbehandlingar

HTC Superfloor finns med fyra olika ytbehandlingar och nivåer av exponerad ballast: Brons, Silver, Guld och Platinum. Genom att slipa och polera i olika kombinationer får vi fram en bestämd ytfinish

polerade beronggolv, HTC Superfloor, Bronze

HTC Superfloor™ Bronze

HTC Superfloor™ Brons innebär att det övre betongskiktet poleras utan att slipas bort. Golvet får en slät, matt yta och ingen ballast syns. Lösningen passar bäst på golv med begränsat slitage.

polerade beronggolv, HTC Superfloor Gold

HTC Superfloor™ Silver

Silver ger ett mycket starkt, välslipat golv med en matt yta. Man kan se Silver-konceptet som en variant av Platinum – man slipar lika djupt, normalt 2-3 mm, men polerar färre gånger. Resultatet blir ett golv med väl synlig ballast och en sidenmatt yta som inte ger starka reflektioner.

polerade beronggolv, HTC Superfloor Silver

HTC Superfloor™ Gold

Gold är en bra lösning om du har ett betonggolv som redan är relativt slätt och jämt. Normalt slipas ca 1 mm av ytan bort och sedan poleras golvet till samma blanka yta som Platinum. Golvet reflekterar ljus på ett bra sätt och får karaktär genom att en del av ballasten blir synlig.

polerade beronggolv, HTC Superfloor Platinum

HTC Superfloor™ Platinum

Platinum är det koncept vi i första hand rekommenderar eftersom det ger golvet de allra bästa egenskaperna. Golvet slipas och poleras i fler steg än i de övriga koncepten. Det ger golvet en oöverträffad slitstyrka och en ytfinish som passar i många olika sammanhang.

Var passar HTC Superfloor™ golv?

Industrier: HTC Superfloor™ ger ett jämnt och slittåligt underlag för fordon. Det är också en bra lösning om golvet behöver slipas om i samband med att en produktionslinje byggs om. Andra fördelar är bl.a. att golvet förebygger statisk elektricitet ger mindre vibrationer.

Butiker, kontor och liknande: Här är det framför allt utseendet som gör HTC Superfloor™-koncepten populära. De naturliga, vackra golven ger lokalen en rå och stilig look på samma gång. Det är lätt att skapa en känsla av patina. Utöver de estetiska värdena passar golven i offentliga utrymmen eftersom de har högsta brandklass, är halksäkra och mycket lättstädade. Ett plus är också att de bara innehåller naturliga ämnen som sten, sand, vatten och cement.

Sjukhus: I sjukhusmiljöer har hygienen hög prioritet. Golv måste t.ex. vara lätta att städa. Eftersom alla typer av HTC Superfloor™ har en polerad yta, är de mycket lätta att hålla rena. Om golven slits är det lätt att polera upp dem igen. Under sjukhus finns också långa kulvertar där personal transporterar vagnar m.m. Här är det viktigt att golven är släta så att transporten går lätt.

Hemmiljö: HTC Superfloor™ fungerar lika bra i hemmiljö. Det är ett miljövänligt material och billigare än t.ex. sten och kakel.

  *Namn

  *E-post

  Mobil

  Meddelande

  Copyright ­© 2022 AJ Floor Solutions | Logga in | Design & Programmering iByrån