Betonggolv

Betonggolv för olika miljöer

Betonggolv är det golv som oftast redan ligger i byggnaden och som gjuts från början. Betong är ett tåligt och beprövat material som är vanligt inom olika industrier och verksamheter. Materialet ger en ganska robust och rå miljö samtidigt som materialet är ganska svårt att göra några direkt stora anpassningar på. Genom att slipa golvet går det däremot att anpassa det till att vara matt eller högblankt. Vi utför även polering av betonggolv med HTC SuperfloorTM. HTC SuperfloorTM har fyra olika slipningsgrader och låter dig därmed anpassa golvet något.

Användningsområden

 • Industri
 • Butik
 • Skola
 • Sjukhus
 • Kontor
 • Hemmiljö

Betong och epoxi - en bra kombination

I industrier är det ofta ett bra val att primärt ha slipat betonggolv och sedan lägga epoxigolv på specifika områden där det behövs. Området där betonggolv inte lämpar sig för är där det förekommer mycket olja, syra eller annat som sliter mycket på betongen. På övriga ytor är betonggolv oftast det bästa valet sett både från miljöperspektiv och rent ekonomiskt. Vi har stor kunskap och erfarenhet inom både betong- och epoxigolv. Både var för sig men också hur vi på bästa sätt kan kombinera dessa golv för din verksamhet.

Betonggolv - ett bra miljöval och lätt att underhålla

Det finns flera fördelar med betonggolv. Betonggolv är både ett miljömässigt bra val och ett hållbart alternativ. Detta delvis för att det oftast redan finns på plats, medans en annan typ av golvbeläggning kräver att ytterligare material produceras. Betong är även lätt att underhålla och har en lång livslängd vid rätt underhåll och användning.

Ett betonggolv håller länge men beroende på omständigheterna får golvet utstå olika mycket påfrestningar. Det kan vara vikt, trafik, salt, vibrationer och en mängd andra faktorer. Parkeringshus är ett bra exempel på en miljö där betongen får utstå väldigt mycket påfrestningar.

Oavsett miljön där betongen finns är det viktigt att underhålla golvet och hålla koll på eventuella förändringar. Ett betonggolv som tagit skada kan antingen kräva en mindre golvreparation eller en mycket mer omfattande om det gått långt. En större reparation behövs om armeringen rostat eller något annat påverkat själva konstruktionen.

Betonggolv i hemmamiljö

För den som vill ha en rå och urban känsla hemma är betong ett populärt material. Det kan vara betong till golv, väggar och detaljer. Att tänka på är att betong är svårt att göra några direkta anpassningar av, det blir lite vad det blir när formarna tas bort. För många är detta charmen med materialet.

Betong kräver rätt underhåll för att hålla. För dig som vill få fram samma känsla men som ändå vill kunna påverka mer finns microcement som ett bra alternativ. Microcement låter dig experimentera mycket gällande både färg och struktur. Det är inte betong utan cement, men är ett smidigt material att arbeta med och som går att skapa samma känsla i som med betong.

Vi arbetar primärt med förädling och underhåll av betonggolv. Vi slipar betonggolv och utför golvreparationer i olika omfattning. Vid behov utför vi även gjutning av betonggolv, detta gör vi i samarbete med partners. Kontakta oss för mer information om betonggolv och vilken helhetslösning vi kan erbjuda just er.

  *Namn

  *E-post

  Mobil

  Meddelande

  Copyright ­© 2022 AJ Floor Solutions | Logga in | Design & Programmering iByrån